Meest gestelde vragen flottielje


Hoeveel ervaring moet ik hebben voor een vaarvakantie?

Per jacht moet er minimaal één persoon aan boord zijn met goede zeil- en vaarervaring. Ervaring op het IJsselmeer, de Waddenzee / Nederlandse kust of in Zeeland zal voldoende zijn, al geeft het aanleggen op de motor met of zonder anker nog wel eens problemen. Ons advies is dan ook om bij twijfel voorafgaand aan uw vakantie een 1-daagse Middellandse Zee training in Nederland te volgen. In deze training wordt met name op dit soort situaties geoefend. Lees meer over onze trainingen.

Heb ik een vaarbewijs nodig?

In Kroatië, Griekenland, Italie en Turkije is per boot één vaarbewijs I en II óf een "ICC coastal waters" óf een certificaat verplicht. Ook dient er minimaal één persoon aan boord in het bezit te zijn van een basiscertificaat marifonie (dit hoeft niet de schipper te zijn). 

Schipper aan boord inhuren?

Als u niet de juiste vaardocumenten heeft, of eens een vakantie helemaal niets wil doen, dan kunt u een schipper inhuren.
De extra kosten hiervoor staan meestal vermeld bij de aanbieding van de jachten.
Onze schippers hebben allemaal aantonbare ervaring en kunnen nog door u gekozen worden; Nederlandse schipper of een locale schipper.

Is een vaarvakantie ook leuk voor de kinderen?

Een vaarvakantie is hartstikke leuk voor kinderen! Met name in de schoolvakanties varen er veel gezinnen met kinderen in onze flottieljes mee, dus kinderen maken snel veel vriendjes! Ook de routes zijn in deze periode afgestemd op gezinnen, de dagafstanden zijn wat korter en hierdoor is er extra veel tijd om te zwemmen en te snorkelen in de mooie baaien die u onderweg tegenkomt.

Uit eten of eten aan boord?

In restaurantjes in pittoreske havens en stadjes kun je van de Kroatische keuken genieten. Het eten bestaat voornamelijk uit vis- en vleesgerechten. Je proeft hier duidelijk de invloeden van de Mediterraanse keuken en de Balkan. Probeer tenminste één keer een PEKA schotel te bestellen, een Kroatisch gerecht dat 3 tot 4 uur in hete as wordt gestoofd! Er is uiteraard ook de mogelijkheid om zelf te koken aan boord.

Hoe zijn de vaargebieden en wat kunnen we verwachten?

De wind in Kroatie, Griekenland, Italie en Turkije is over het algemeen in de zomermaanden rustig. Het is er dan ook plezierig varen. Ook voor de minder ervaren bemanningsleden. Je ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in azuurblauwe baaien met kristalhelder water.

Wat is er allemaal aan boord van de jachten en moet ik zelf nog iets meenemen?

Naast kleding en persoonlijke spullen hoeft u in principe niets mee te nemen. Huishoudelijke zaken, beddengoed en navigatie-instrumenten zijn allemaal aanwezig. Met de voucher en de routebeschrijving sturen wij nog een definitieve check-list mee.

Is een zeilvakantie in Kroatie met de auto goed te bereiken?

De afstand van Utrecht naar Sukosan is ongeveer 1560 km. Door de aanleg van de nieuwe autosnelweg A1 is de hele Kroatische kust tot en met Split gemakkelijk te bereiken. Wij willen u erop attent maken dat tijdens de vakantieperiodes de wegen erg druk kunnen zijn en dan met name het gedeelte door Slovenië. Ons advies is dan ook om minimaal twee dagen voor de reis uit te trekken, zeker als u in de vakantieperiode reist.

Is een zeilvakantie in Griekenland met de auto te bereiken?

Nee, wij vinden van niet. Er zijn wel een aantal klanten die voldoende tijd hebben en toch met de auto naar Griekenland toe rijden, maar wij geven de voorkeur aan vliegen. 

Wat zijn de voordelen van flottielje zeilen?

Flotielje zeilen is zeilen op je “eigen schip” maar niet helemaal in je eentje! Je bepaalt zelf je vertrek- en aankomsttijd van een door de flottieljeleider vooraf samengestelde route. De flottielje leiding geeft elke dag een “briefing” met tips over hoe u het beste kunt aanleggen in de aankomsthaven, waar u onderweg rekening mee moet houden en wat de mooiste ankerplaatsen zijn voor een zwemstop. Daarnaast is het een geruststellende gedachte om altijd per gsm contact te kunnen hebben met de flottielje leiding. Kortom, flottielje zeilen is de meest praktische manier om verzekerd te zijn van een prachtige route, plaats in een haven en eventuele tips of hulp onderweg.

Hoe wordt een boeking door jachtenhuren.nl verwerkt?

Indien u akkoord gaat met onze offerte stuurt u ons een email. Wij stellen dan de reisdocumenten op en sturen u die per email.
Telefonisch kan ook, de gehele boeking wordt dan door een van  onze medewerkers met u besproken, de reisdocumenten volgen dan eveneens per email.

Staat uw vraag er niet tussen?

bel 043-609 05 77 of mail naar info@jachtenhuren.nl